IKB banka Zenica postala ASA banka sa sjedištem u Sarajevu

IK Banka u novu godinu ulazi kao ASA Banka. Novi naziv rezultat je promjene vlasničke strukture i nastavak sveobuhvatnog procesa stvaranja jake domaće banke u vlasništvu vodećeg poslovnog sistema ASA Prevent grupacije.

Nakon što je u avgustu ove godine završen proces pripajanja Moja Banka IK Banci, Skupština Investiciono-komercijalne banke DD Zenica 21.11.2016. godine donijela je odluku o promjeni naziva i sjedišta Banke, što je potvrđeno i Upisom u registar Općinskog suda u Sarajevu.

Novo sjedište Banke nalazi se na adresi: Trg međunarodnog prijateljstva 25, 71000 Sarajevo.

Slikovni rezultat za samir mustafić“ASA Banka dioničko društvo Sarajevo” novi je naziv kojim šaljemo poruku pripadnosti jakom poslovnom sistemu, a istovremeno pokazujemo opredijeljenost za podršku razvoju privrede i kompletnog bh. društva”, izjavio je Samir Mustafić, direktor ASA Banke, te dodao kako će ASA Banka u narednom periodu raditi na kreiranju inovativnih proizvoda kojima želi pružiti kvalitetnu uslugu klijentima i vratiti povjerenje u domaći bankarski sektor.

U 2017. ASA Banka pokreće proces rebrendinga kojim će jačati korporativni identitet i biti prepoznatljiva na tržištu. Sa ciljem da nastavi pozitivan rast, Banka će ostati stabilan i pouzdan partner svim klijentima, sa još snažnijim naglaskom na kvalitetu usluge i sigurnosti.

“ASA Banka će pokazati da je spoj 60 godina bankarske tradicije i snage modernog poslovanja naša dobitna kombinacija ka cilju da budemo najveća domaća banka”, zaključio je direktor Mustafić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *