JKP Radnik: Obavještenje za Mjesne zajednice gdje se otpad odlaže u vrećama

Slikovni rezultat za jkp radnik zavidovići

Članom 12 stav 5. Odluke o komunalnom redu („Sl. glasnik općine Zavidovići“, broj: 3/2015) propisano je da ukoliko, zbog nepristupačnog terena ili širine saobraćajnice, nije moguć pristup odlagalištu smeća vozilu komunalnog preduzeća, isto je u obavezi, u saradnji sa organima MZ-a, utvrditi mjesto, način i uslove odlaganja kućnog otpada i o tome obavijestiti korisnike usluga.

U tom slučaju korisnici su dužni da vreće za otpad iznesu do mjesta određenog za prikupljanje otpada.

Shodno navedenom, pozivamo Mjesne zajednice da u slučaju većih snježnih padavina koje se mogu pojaviti kao uzrok neprohodnosti puteva, dostave svoj prijedlog lokacije, jednu ili više njih, za odlaganje otpada uz glavnu cestu, kako bismo u tim situacijima mogli izvršiti odvoz otpada, dok se ne stvore uslovi za normalnu prohodnost vozila. Također Vas upoznajemo da ćemo, u slučaju snijega, nastojati u saradnji sa općinom Zavidovići, obezbijediti prohodnost puteva.

Molimo da svoje prijedloge dostavite u roku od 8 dana od datuma prijema dopisa koji ćete dobiti na adresu MZ-a. Ukoliko ne dostavite svoj prijedlog, upoznajemo Vas da ćemo preuzimati samo onaj otpad koji bude odložen uz glavni put. Također je potrebno da sa svoje strane informišete svoje mještane, što ćemo i mi učiniti putem naših sredstava informisanja.

S poštovanjem!

JKP Radnik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *