OPREZ: Italijanski prevarant ordinira tuzlanskim ulicama, pokrenuta interpol potraga

Uposlenici tuzlanske rent-a-car agencije Dalton doživjeli su neugodno iskustvo sa italijanskim državljaninom koji je upravo preko njih unajmio automobil koji nije vratio u dogovoreno vrijeme. Kako bi upozorili i ostale sugrađane na potencijalnu opasnost od prevaranta, iznijeli su podatke vezane za čovjeka koji je najprije prevario njih ali se očigledno bavi i nizom drugih kriminalnih djela na području Tuzle.

Dana 14.12.16 godine, osoba sa fotografija Lenkowicz Massimiliano, inače italijanski državljanin došao je u kancelariju DALTON rent-a-car u Tuzli i iznajmio Škoda Octaviu sa slike. Na uvid je predao lične dokumente, platio najam i iznajmio navedeno vozilo do 18.12.16 do 14.00h. Ne priča ni jedan jezik osim italijanskog, ali se koristi prevodiocem koji je navodno njegov poslovni partner, putem telefona.

Tražen je već preko 20 dana na teritoriji TK, navodno postoji i sumnja da posjeduje veću količinu falsfikovanog novca koji mijenja u sitnije apoene, te obilazi sva javna mjesta i traži svaki vid prevare. Iznajmljeno vozilo do danas nije vraćeno i pokrenuta je interpol potraga.

Zadnje lokacije gdje je uočen su aerodrom Tuzla, hotel Tuzla i centralni dio grada. Budite na oprezu, navode iz Dalton rent-a-car agencije.

(Tuzlanski.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *