Ministar Ramić i gradonačelnik Petrović otvorili puteve prema povratničkim zajednicama u Doboju

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, juče se u Doboju sastao s gradonačelnikom Obrenom Petrovićem i predsjednicima mjesnih zajednica u kojima živi povratnička zajednica.

Posjetili su mjesne zajednice Makljenovac i Ševarlije, gdje su sanirane i  proširene oštećene dionice puta, dok je u Mjesnoj zajednici Grapska Gornja izgrađen trotoar u dužini od 1.400 metara. Obnova putne infrastrukture je realizovana uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Slikovni rezultat za edin ramić– U protekloj godini smo dobro sarađivali, raduje nas dobar politički ambijent koji je prisutan u Doboju, tako da ćemo nastaviti realizaciju danas dogovorenih projekata koji su od značaja za povratnike. Ukupna ulaganja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, otkako rukovodim ovim ministarstvom su 1,5 miliona KM kroz različite vidove pomoći. Potpuno su isti problemi povratnika u svim zajednicama i zato ćemo buduća planiranja uskladiti sa trenutnim potrebama na terenu – rekao je Ramić

Slikovni rezultat za obren petrović– Ovo je prva službena posjeta Gradu Doboju nakon izbora. S Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica imamo odličnu saradnju. Dokaz za to su zajednički realizirani projekti kojim danas svjedočimo. Ovaj grad može biti primjer bosanstva i suživota i nastavit ćemo živjeti tu ideju – istakao je graodnačelnik Petrović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

vladafbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *