Svi možemo puno više nego što mislimo!

Svi možemo puno više nego što mislimo. Dokazi su svuda oko nas.

Ljudi koji su bili na rubu propasti, očaja, života postavili su takve standarde i postigli takve rezultate da se pitamo odakle im takva moć, kako su bili u stanju postići takvo nešto. Zavučemo li se u sebe i svoje zidove malodušnosti onda dakako nećemo napraviti ništa, ali pronađemo li malo vjere u sebe tada nam put prema naprijed nema granica a riječ „nemoguće“ dobiva novo značenje.

Ali da bismo povjerovali u sebe moramo pomaknuti svoj fokus. Moramo se prestati zadovoljavati stvarima kojih nam nikada neće biti dosta, moramo se prestati baviti izgovorima koji našu razinu razmišljanja sve više sputavaju i ograničavaju. Kada shvatimo da možemo mnogo više onda više nećemo čekati dopuštenje drugih da bismo došli do toga, već ćemo preuzeti inicijativu i krenuti naprijed.

U mislima je problem, onim mislima koje ograničavaju umjesto da oslobađaju, u mislima kojima se smatramo žrtvom umjesto slobodnom osobom koja ima mogućnost nešto napraviti sa svojim životom. Ali na mislima treba raditi, obrađivati ih, kao što radimo na polju. Prepustimo li ih okolnostima brzo će ih uzurpirati drača i korov. Ali ako svakoga dana čistimo svoje sumnje, strahove, malodušja, izgovore, imamo mogućnost očekivati da ćemo nešto i dobiti.

Svi možemo puno više, samo je stvar koliko ćemo htjeti. Hoće li naša želja biti samo jedan prolazni hir koji se na prvoj zapreci rasprsne kao mjehurić sapunice ili će naše htijenje biti toliko jako da nećemo odustati dokle ga ne ostvarimo. Naše su misli ili naši saveznici ili naši protivnici, naša je mudrost kako ćemo ih upotrijebiti jer one su u konačnici naša budućnost. U njima je dobitna kombinacija svakog uspjeha, pronađimo je!

Piše: Mario Žuvela

 savjetnikuspjeha.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *