Svečano obilježen Dan zavidovićkih ratnih jedinica

Danas je za Zavidoviće jako bitan datum, a to je Dan zavidovićkih ratnih jedinica, 19. decembar. Nakon završenog programa u zgradi Općine, te obraćanja ratnih komandanata, upriličeno je polaganje cvijeća na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima i civilnim žrtvama rata ’92-’95. Nakon svečanog dijela programa u prostorijama zavidovićkog Streljačkog kluba održan je turnir u streljaštvu za tri uzrasne kategorije, osnovne i srednje škole te uzrast veterana.

Kod osnovaca je najboli pojedinac bio Aldin Imširović iz Prve osnovne škole. Predstavnik Srednje mješovite škole Sabrija Parić je pobijedio u uzrastu srednjoškolaca, a Sead Mahovac je najbolji veteran. Za prvo i drugo mjesto su obezbijeđene novčane nagrade koje su uručene na prijemu u Centru za kulturu.

Ispred Općine Zavidovići prisutnima se obratio pomoćnik načelnika Službe za pitanja boraca, raseljenih lica i izbjeglica, Midhat Bajramović, istaknuvši značaj ovog datuma. Također, ukazavši na problematiku boračke populacije, penzionisani pukovnik Ahmet Odžačkić se obratio prisutnima.

Kroz kraći čas historije, komandant Ahmet Šehić je prisutne ukratko podsjetio na ratna dešavanja na području ove općine, spomenuvši najznačajnije podatke.

centar za kulturu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *