BiH među najpoželjnijim destinacijama istočne Evrope za 2017. godinu

Argophilia Travel News je predstavila svoju listu 10 najboljih zemalja istočne Evrope koju bi ljubitelji putovanja naredne godine trebali posjetiti, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Istočna Evropa je jako atraktivno područje, bogato netaknutom prirodom, raznolikim krajolicima, skrivenim draguljima i gradovima koji će vas iznenaditi svojom ljepotom. Također, tu si i drevne tradicije, historijske znamenitosti, ukusna tradicionalna hrana i još mnogo toga. Ovaj dio svijeta nudi ponešto za svaku vrstu putnika, od onih koji traže luksuz, do ljubitelja avantura.

Na osmom mjestu nalazi se Bosna i Hercegovina, koja je nazvana zvijezdom u usponu Balkanskog poluostrva. U tekstu se navodi da broj turista u BiH konstatno raste, a da se lijepo Sarajevo svrstava među top 50 najboljih gradova na svijetu. Prema procjeni Svjetske turističke organizacije, Bosna i Hercegovina će biti treća zemlja sa najvišom stopom turističkog rasta između 1995. i 2020. godine. Kao destinacija koja se mora posjetiti izdvojen je Mostar, slikovita destinacija puna šarma.

Pored naše domovine tu su još Bjelorusija na 10. mjestu, Moldavija na 9. mjestu, Rumunija je sedma na listi, Slovenija je šesta, peta je Estonija, Mađarska je četvrta, dok je na 3. mjestu Hrvatska, na drugom Češka i na prvom mjestu nalazi se Grčka.

U svakom slučaju raduje nas da smo među 10 najpoželjnijih zemalja istočne Evrope, kao i to što prema Argophilia Travel News-u zauzimamo solidno 8. mjesto, iako za nas dileme nema i nikad nije bilo, nama je naša lijepa Domovina na prvom mjestu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *