Neobičan objekat isplivao na obali Novog Zelanda

Obale Novog Zelanda dom su nekim od najfascinantnijih životinja u prirodi, uključujući najmanjeg pingvina na svijetu do žarko obojenih morskih zmija. Ali ponekad, ocean izbaci nešto mnogo neobičnije.

Neobičan objekat prošle sedmice uočila je na plaži Muriwai u Aucklandu Melissa Doubleday. Razumljivo zbunjena poslala je fotografije objekta na Facebook grupu Zajednice Muriwai & Waimauku u potrazi za informacijama.

Priroda misterioznog fenomena kroz šalu objašnjena je odgovorima u rasponu od svemirskog broda, umjetničkog djela, čak i  “kita rastafarijanca”, te Rosa, čudovišta iz kultnog Disneyovog crtanog filma Monsters Inc.

Međutim, jedno od nagađanja približilo se istini – da je objekat zapravo skupina školjki lupara na velikom komadu plutajućeg drveta.

Najvjerovatnije je da se radi o glatkim školjkama običnog  lupara (Lepas anatifera), sudeći po prepoznatljivim ljubičasto-smeđim viticama.

Davnih vremena, smatralo se da se bjelolika guska, koju niko u Evropi nije vidio da polaže jaja, liježe upravo iz tih neobičnih vitičara.

GEEK.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *