Otvoren Festival turskog filma u Sarajevu

Projekcijom filma “Rana moje majke” večeras je u Sarajevu svečano otvoren 8. Festival turskog filma, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijeri filma reditelja Ozana Aciktana u kinu Meeting Point, koje je večeras bilo prepun građana, prisustvovali su i glavni glumci i režiser filma “Rana moje majke” Meryem Uzerli, poznata po ulozi Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni”, Ozan Guven, Bora Akkas te reditelj Ozan Aciktan.

Glumačka postava filma “Rana moje majke” pri dolasku u kino salu nagrađena je velikim aplauzom. Ozan Aciktan je kazao da je vrlo značajno što prisustvuju premijeri filma te da je vrlo važno da ga gledaoci pogledaju.

Soner Šahin, ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske, zahvalio se prisutnima koji su večeras došli na otvaranje Festivala u Meeting point.

Priređeno je i iznenađenje za prisutne. Turkish Airlines je poklonio dvije karte za dva sretna dobitnika koji su večeras bili u Meeting Pointu. Naime, ispod dva sjedišta u kinu bile su skrivene dvije karte, a dobitnici biraju kud žele putovati.

Tokom Festivala turskog filma, u organizaciji Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH, bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja.

Filmska publika imat će priliku pogledati filmove “Gazda želi sretan kraj” reditelja Kivanca Baruonua, zatim “Pretraživač” reditelja Atalaya Tasdikena, “Šapni ako zaboravim” reditelja Cagana Irmaka.

Također, tokom Festivala turskog filma bit će prikazan i film “Hladnoća Kalandara” režisera Mustafe Kara.

Od četvrtka, 8. decembra filmovi će se prikazivati u sarajevskom kinu Meeting point. Tako će filmska publika u četvrtak, u terminu od 20 sati moći pogledati film “Pretraživač”, dok će u petak u istom terminu biti prikazan film “Šapni ako zaboravim”.

U kinu Meeting point filmska pubilika će u subotu u terminu od 20 sati imati priliku pogledati film “Hladnoća Kalandara”, a u nedjelju u istom terminu na rasporedu je projekcija filma “Gazda želi sretan kraj”.

U ponedjeljak, 12. decembra, u kinu Meeting Point gledatelji će imati priliku pogledati drugu projekciju filma “Rana moje majke” u terminu od 20 sati.

Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleskom jeziku.

Akos.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *