Jedan od najvećih arapskih avioprevoznika uskoro leti ka Sarajevu

 

Jedan od najvećih avioprevoznika iz arapskog svijeta, razmatra uvođenje novih linija, od kojih je jedna ka glavnom gradu BiH, rekao je direktor te kompanije Sami Al-Rushaid, piše Bloomberg.

Kompanija Kuwait Eirways razmatra uvođenje novog leta za Washington ili Chicago, piše Biznisinfo, uprkos mjerama koje je nedavno uveo američki predsjednik Donald Trump, a koje otežavaju putovanje u SAD putnicima iz nekih arapskih država.

Osim toga, u planu su linije ka Seulu (Južna Koreja), Manchesteru (Velika Britanija), Sarajevu (BiH), ali i aerodromima u Kini, Maroku i Saudijskoj Arabiji, rekao je Al-Rushaid.

On je dodao da će ova kompanija u narednom periodu doživjeti “umjerenu ekspanziju“, a da letovi na novim rutama mogu početi još ove godine.

Američka mreža Bloomberg piše da se Kuwait Airways posljednjih godina bori s regionalnim rivalima, kompanijama Emirates i Etihad Airways.

Nove linije dio su velikog plana restrukturiranja kompanije, kako bi privukla nove putnika i povećala profitabilnost.

Podsjetimo da je Qatar Airways, također jedna od najvećih kompanija u tom regionu, ali i na svijetu, nedavno najavio upostavljanje linije ka Sarajevu, a da od prije nekoliko dana saobraća linija Nesma Airlinesa između Sarajeva i Rijada.

Kompanije Fly Dubai i Air Arabia, također povezuju Sarajevo s arapskim zemljama Persijskog zaljeva.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *