Pionirska dolina uskoro dobija adrenalin park

U Pionirskoj dolini početkom naredne sedmice, na lokaciji pored staze, lijevo od ulazne kapije trebali bi početi radovi na izgradnji adrenalin parka za djecu i mlade, koji će se prostirati na ukupno 2.500 kvadratnih metara.

Ugovor s izvođačem radova, firmom Scorpio iz Zenice, nakon tenderske procedure upravo je potpisan, a radovi na izgradnji prvog sadržaja ovakve vrste u centru Sarajeva mogli bi početi već u ponedjeljak.

Adrenalin park za djecu i mlade bit će smješten u blizini centralnog dijela na kojem su smješteni rekviziti za igru i zabavu.

Prema riječima v.d. direktora Parka, Edina Abdurahmanovića koji je potpisao ugovor o izvođenju radova, montaži opreme i obuci osoblja, novi najmoderniji sadržaj u zelenoj oazi sastojat će se od tri dijela odnosno adrenalin staza sa različitim preprekama i mostovima, umjetne stijene za penjanje površine oko 50 kvadrata, visoke do šest metara, te dječijeg zip linea sa polaznom i zaustavnom platformom.

Osim lokacije koja je idealna jer se sastoji i od ravne travnate površine, te uzbrdice obrasle srednjim i visokim stablima, mjesto je idealno zato što se nalazi u zaštićenom, ograđenom području i dovoljno je udaljeno od zoološkog vrta. Tako neće biti ni smetnja životinjama u zoološkom dijelu vrta.

Inače izgradnju adrenalin parka finansirat će Općina Centar, za šta je u martu potpisan i sporazum sa Općinom koja je budžetom odredila sredstva za ovu namjenu. Tada je bilo dogovoreno da adrenalin park u Pionirskoj dolini bude završen u maju, međutim vrlo brzo nakon toga Pionirska dolina, zbog korona virusa je bila zatvorena i dva mjeseca nije radila, pa su i kapitalni projekti iz tih razloga morali sačekati ukidanje tada propisanih mjera.

Početkom juna stvoreni su uslovi za nastavak realizacije ovog projekta i odmah je pokrenuta tenderska procedura za odabir izvođača radova i dobavljača opreme. Rok za izvršenje radova i puštanje u rad adrenalin parka je 30 dana.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *