Učenici zavidovićke Gimnazije realizirali projekat vrijedan oko 2500 KM

Da ima lijepih i svijetlih primjera u sumornoj stvarnosti koju živimo, a koji zaslužuju da ih se spomene i objavi, svakako je i priča koju su nam ispričali učenici Gimnazije „Rizah Odžečkić“, koju smo odlučili podijeliti s našim čitateljima.

Naime, učenici IV2 razreda su željeli da iza sebe u Gimnaziji ostave neko dobro djelo koje će oni i generacije poslije njih koristiti, te su odlučili da se prijave na konkurs koji raspisuje Omladinska banka, a kojoj je sredstva dodijelio LONAC pro, (Zajednica za aktivizam i poduzetništvo u regionu).

Kako nam je kazala učenica Erna Šabić, koja je i članica upravnog odbora Omladinske banke, njihov projekat u vrijednosti od 1500 KM, zvao se „Promijeni me – želim novi izgled“, a želja im je bila da u svojoj školi urede kabinet matematike, te na taj način uljepšaju i učionicu i svakodnevni boravak u njoj za vrijeme nastave, kako sebi tako i generacijama koje dolaze poslije njih, kaže Erna.

Sredstva su iskoristili za krečenje zidova i uljepšavanje enterijera učionice, nabavku nastavnih sredstava i pomagala (šestari, linijari, trokuti), kupovinu novih bijelih tabli i njihovog pribora, novog stola i stolice za profesore, te na koncu za uređenje poda.

Kako su nam dalje kazali učenici Erna Šabić i Hanan Osmanović, koji su na neki način bili i nosioci ovih aktivnosti, njihovu akciju je podržala i škola, sa sredstvima od oko 800 KM, koja su iskorištena za kupovinu televizora, laptopa, uređenja parketa i priključenja interneta, što će značajno olakšati i poboljšati kvalitet izvođenja nastave.

Projekat uređenja učionice realizirali su u mjesecu oktobru, a kazali su nam da im je u realizaciji istog, mnogo pomogao i njihov profesor Benjamin Dendić, kao i nekoliko učenika IV1 razreda zavidovićke Gimnazije.

Čestitamo vrijednim učenicima i želimo im još dobrih projekata u budućnosti, a sigurni smo da će ih biti, jer Gimnazija „Rizah Odžečkić je uvijek imala čestite i marljive učenike, poznate po dobrim rezultatima u znanju i vannastavnim aktivnostima.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *