Džinovska matica, čudo i novi Guinness-ov rekord proizveden u BiH

 

Jedna od uspješnijih firmi u ZE-DO kantonu „TISAKOMERC“ iz Žepča, napravila je najveću maticu na svijetu, koju je postavila ispred svoje nove poslovne zgrade na magistralnom putu M17 u Donjoj Golubinji, da služi kao budući brend znak firme.

Maticu je za potrebe ove firme proizvela firma Femetall Zenica, a na izradi matice od inox materijala radio je veći broj radnika duži vremenski period. Matica je danas specijalnim transportom firme Banjotrans Žepče, prevezena iz prostora firme Femetall Zenica, i postavljena ispred novog objekta firme Tisakomerc.

Kako su kazali iz Tisakomerca, procedura oko upisa u Guinness-ovu knjigu rekorda je u toku i za očekivati je da u skorije vrijeme bude završena.

Matica je visoka 3360 mm, široka 1820 mm, duga 3880 mm, a njena težina je 3.450 kilograma, i ovo je zaista pravo čudo ogromnih dimenzija, koje će zasigurno plijeniti pažnju prolaznika, ali i posjetilaca koji će sigurni smo dolaziti sa namjerom da je vide i slikaju se pored nje.

„Računamo da će matica kao brend znak firme, dodatno doprinijeti nastavku uspješnog razvoja i rada firme Tisakomerc, te da će na magistralnom putu M17 na relaciji Bosanski Brod – Sarajevo, izazvati pozornost prolaznika” – kažu iz Tisakomerca.

Matica je izložena na javnom mjestu, i dostupna je svim građanima, tako da je svi mogu posjetiti i naravno slikati se s njom ako to žele.

Iskrene čestitke firmi Tisakomerc na izradi novog Guinness-ovog rekorda, i želimo im mnogo uspješnih projekata u budućnosti.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *