VLADA FBiH: objavljen program za grant sredstva u ovoj godini

 

Nakon objave javnog poziva za odabir korisnika grant sredstava u 2018. godini, Federalno ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta, u saradnji sa zeničkom Razvojnom agencijom Zeda, danas je u Zenici organiziralo prezentaciju programa na kojoj su privrednicima pojašnjeni javni pozivi, uslovi, mogućnost učešća i dosadašnja iskustva.

Riječ je o godišnjem javnom pozivu koji je namijenjen obrtnicima i zanatlijama, pravnim subjektima, te onima koji su tek pokrenuli biznis.

Sredstva u pojedinačnom iznosu od pet do šest hiljada maraka svi obrtnici i zanatlije mogu dobiti za tehničko-tehnološko opremanje preduzeća, za nova radna mjesta ili promotivne aktivnosti. Drugi pravni subjekti mogu aplicirati za značajno veća grant sredstva pod uvjetom da ulože isti iznos sredstava.

Poziv za učešće bit će otvoren do 18. maja, a svi zainteresovani privrednici mogu podnijeti aplikacije za nekoliko kategorija, kao što je unapređenje poduzetničkih zona, poticaj inovatorima, unapređenje institucijske preduzetničke infrastrukture, udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, kao i poticaji opstanku starih i tradicionalih zanata, razvoju vezanih i posebnih obrta, novoosnovanim subjektima malih i srednjih preduzeća, te za jačanje konkurentnosti ovih preduzeća.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *