Održana sedma sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća ZDK-a

 

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održana je sedma sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona. Na sjednici je, u skladu sa usvojenim dnevnim redom, razmatran Nacrt Strategije zapošljavanja Federacije BiH, 2018.-2021. i Prijedlog Programa rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu.

Nakon razmatranja Nacrta Strategije zapošljavanja Federacije BiH, 2018.-2021., usvojen je jednoglasan stav svih socijalnih partnera da je ovaj dokument potrebno vratiti predlagaču na doradu, budući da je ovako koncipirana Strategija prevaziđena u kontekstu aktuelne politike, posebno u odnosu na aktuelan problem odlaska radne snage iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Socijalni partneri su u nastavku sjednice jednoglasno usvojili Program rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu, u kojem je akcenat stavljen na nastavak dosadašnje saradnje socijalnih partnera usmjeren ka iznalaženju rješenja za goruće ekonomsko-socijalne probleme građana Zeničko-dobojskog kantona.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *