Za proširenje kapaciteta banja u Olovu ulaže 2.5 miliona KM

 

Direktor JZU BRC „Aquaterm“ Olovo Senad Selimović i direktor preduzeca „SELA“ d.o.o Sarajevo Sead Tutić, potpisali su danas u Olovu ugovor o realizaciji projekta izgradnje zatvorenog terapijskog bazena, uz novo proširenje i smještajnih kapaciteta „Aquaterma“.

Nakon ispunjavanja svih administrativnih uvjeta, i uspješno provedene tenderske procedure, ovo je zvaničan početak radova na ovom najvećem i najznačajnijem poslijeratnom investicijskom projektu, kako za banju u Olovu tako i za samu općinu Olovo.

Direktor Selimović ovim povodom je rekao da će ovaj vrijedan projekat, bez ikakve sumnje banju Aquaterm još snažnije pozicionirati kao lidera banjskog turizma u BiH.

Sead Tutić, direktor sarajevskog preduzeća „SELA“ izrazio je uvjerenje da će ovaj projekat biti uspješno i u potpunosti realizovan u narednih 350 dana, koliko je predviđeno za završetak svih radova, a to kako je rekao, podrazumijeva kompletne građevinske, zanatske i instalacijske radove, što praktično znači „Ključ u ruke“.

U potpisanom ugovoru je precizirano da radovi počinju 02.aprila ove godine, te da bi u aprilu naredne godine, kompletan projekat trebao biti završen.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *