CMF u BiH bi doprinio poboljšanju imidža zemlje i privlačenju stranih investitora

 

CMF odnosno Crans Montana Forum je jedan od najprestižnijih ekonomsko-političkih foruma u Evropi i svijetu, koji okuplja svjetske privrednike iz različitih privrednih sektora, ključne donosioce odluka o investiranju, lobiste, i druge važne predstavnike iz svijeta biznisa.

Bosni i Hercegovini je prijeko potrebna promocija u širim poslovnim krugovima, ukoliko se želi upoznati međunarodna poslovna zajednica o njenim mogućnostima za investiranje.

Predsjednik Crans Montana Foruma Pierre-Emmanuel Quirin, posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), kako bi sa direktorom Gordanom Milinićem razgovarao o mogućnosti organiziranja međunarodne investicione konferencije u BiH tokom 2018. godine, u organizaciji CMF-a.

Istaknuto je da organiziranje međunarodnih investicionih konferencija doprinosi poboljšanju imidža zemlje na međunarodnom nivou, bližem upoznavanju sa prilikama za investiranje zemlje domaćina, uspostavljanju kontakata među privrednicima, te privlačenju investicija u konačnici.

Po okončanju sastanka u FIPA-i, održan je i sastanak sa članom Predsjedništva BiH g. Bakirom Izetbegovićem, koji je upoznat sa idejom da se u BiH organizira Crans Montana Forum tokom iduće godine.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *