SDA: Izetbegović neće ići na sastanak koji je Čović sazvao u Mostaru

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku koji organizuje predsjednik HDZ-a Dragan Čović, saopćeno je iz SDA.

– Predsjednik SDA smatra da je neophodno i jedino primjereno da se što prije u institucijama BiH organizuje sastanak, s ciljem ubrzanja provedbe Reformske agende i procesa europskih i euro-atlanskih integracija BiH, na kojem bi učešće uzeli predsjednici svih političkih stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, ili u širem formatu sa predsjednicima svih parlamentarnih političkih stranaka koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende. Predsjednik SDA smatra da je neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu i u atmosferi u kojoj neki od najavljenih učesnika sutrašnjeg sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH – navodi se u saopćenju SDA.

Kako je Faktor ranije danas objavio, sastanku neće prisustvovati ni predsjednici stranaka okupljenih u Savez za promjene, Borislav Borenović, Vukota Govedarica i Dragan Čavić.

BN TV je večeras javio da sastanku u Mostaru najvjerovatnije neće prisustvovati ni Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH. Kako sada stvari stoje, Draganu Čoviću u Mostar na sastanak će doći samo Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Fahrudin Radončić predsjednik SBB-a.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *