Premijer Novalić čestitao Dan slobode medija

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je, u ime Vlade FBiH i svoje lično ime, urednicima, novinarima i svim drugim zaposlenim u medijskim kućama 3. maj – Dan slobode medija.

– Događanja na svjetskoj i domaćoj političkoj sceni traže od novinara da budu korektivi, i usmjeravaju predstavnike vlasti ka donošenju odluka koje će biti u interesu svih građana. Zato je svakom društvu, pa i našem, potrebno da imaju medije dovoljno nezavisne, profesionalne i neutralne, koji će pomoći u stvaranju objektivne, istinite slike stvarnosti i pomoći u traženju najboljih rješenja – istakao je Novalić u čestitki.

Kada su u pitanju medijske slobode, federalni premijer navodi da je Bosna i Hercegovina negdje na pola puta.

– No, ono što raduje je da je, na osnovu najnovijeg istraživanja Reportera bez granica, naša zemlja, izuzimajući Sloveniju, najbolje ocijenjena od svih država nastalih raspadom bivše SFRJ. To predstavlja podstrek, ali i obavezu da i dalje unaprjeđujemo medijske slobode, kao sinonim za otvoreno i potpuno demokratsko društvo. Novinarima i njihovim redakcijama u BiH, iskreno čestitam Dan slobode medija i, kada je riječ o Vladi FBiH i meni lično, pozivam ih na daljnju i još uspješniju saradnju – kaže se u čestitki federalnog premijera Novalića.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *