BH Telecom donirao 100.000 KM Kantonalnoj bolnici Zenica

Kantonalnoj bolnici Zenica, BH Telecom je donirao 100 000 konvertibilnih maraka, i čini se kao da ova sredstva nisu mogla biti donirana u boljem i potrebnijem trenutku. S obzirom na to da je proteklih godina ova zdravstvena ustanova u stalnim turbulencijama i krizama, iz menadžmenta smatraju kako će ova donacija doprinijeti razvoju usluga na kojem se kontinuirano radi.

– Zadovoljstvo mi je da dodijelimo ovu značajnu donaciju Kantonalnoj bolnici Zenica. Ovo je donacija u skladu sa našim mogućnostima, i drago nam je da pored sportskih kolektiva, javnih kuhinja i ustanova za obrazovanje, nađemo sredstva i za finansiranje zdravstvenih ustanova poput ove. Možemo s ponosom reći da ćemo ovakve projekte nastaviti i dalje – kazao je generalni direktor BHT Mirsad Zaimović.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac, istakao je veliku zahvalnost na ovoj donaciji, te naglasio kako će sredstva biti usmjerena na projekat eksplantacije organa, koji bolnica uspješno radi.

– Hvala kompaniji BH Telecom što pomaže zdravstvene ustanove. Prijavili smo se na donaciju zbog projekta eksplantacijskog programa u kojem smo lider u državi. Sva sredstva smo predvidjeli za ovaj projekat i ispunjenje njegovih potreba. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati priliku konkurisati i da ćemo na ovaj način i dalje ostvarivati poboljšanje rada naše ustanove, s ciljem pružanja što bolje usluge pacijentima – kazao je Skomorac.

Vrijedi naglasiti kako će Kantonalna bolnica Zenica nabavkom dodatne opreme steći uslov da na federalnom nivou konkuriše kao eksplantacioni centar, i na taj način spase druge živote izuzimanjem organa od pacijenata kojima je već ustanovljena smrt.

Hvala BH Telecomu i od nas, na ovoj donaciji i na svim drugim donacijama koje nesebično izdvajaju za mnoge ustanove i različite segmente društva.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *