Sarajevo: Počinje gradnja zgrade od 100 miliona KM

U Sarajevu su ovih dana počeli radovi na izgradnji Sarajevo Towera, jedne od najvećih zgrada koja će promijeniti izgled glavnog grada.

Nakon što je početak gradnje dugo najavljivan, ekipa BiznisInfa uvjerila se da su mašine ovih dana konačno izašle na teren i da su radovi u toku. Trenutno se radi na rušenju postojećih zgrada koje se nalaze na toj lokaciji i raščišćavanju terena.

Ubrzo nakon toga uslijedit će i kopanje temelja i drugi građevinski radovi, s obzirom da investitori imaju sve dozvole i da su otklonjene sve prepreke.

Kako su ranije pisali mediji, kompleks Sarajevo Tower prostirat će se na oko 70.000 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, a objekat će imati 30 spratova (-3+P+26).

U podzemne tri etaže bit će smješteno oko 600 garažnih mjesta, zajedničke prostorije (podstanica, sprinkler stanica, ostave i sl.).

 

Poslovni prostori su na prizemlju do drugog sprata i zauzimat će površinu od 10.000 m2. U okviru dijela namijenjenog za poslovne prostore planiran je i tržni centar, vrtić, tri salona, zubarska ordinacija…

Stambeni dio sadržavat će više od 400 stambenih jedinica, pri čemu će kupci imati mogućnost da oblikuju unutrašnji raspored prostorija prema vlastitim potrebama i mogućnost da biraju materijal za finalnu ugradnju.

Mediji su, također, ranije pisali da su bh. firma ANS Drive i kuvajtski investitor Smart Invest spremni u ovaj projekat investirati vrtoglavih 100 miliona KM.

Objekat će se nalaziti na Pofalićima, iza Hitne pomoći.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *