Uz najviše državne i vojne počasti: Denisa Zvizdića u Crnoj Gori dočekao premijer Marković

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, stigao je danas u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića. Zvizdića i delegaciju BiH na platou Vile Gorica u Podgorici, dočekao je crnogorski premijer.

U delegaciji Bosne i Hercegovine koja je stigla u Crnu Goru, su i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministri vanjskih poslova Igor Crnadak, odbrane Marina Pendeš, komunikacija i transporta Ismir Jusko, kao i ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac.

Tokom boravka u Podgorici predsjedavajući Zvizdić će se, osim sa Markovićem, susresti sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore saopćeno je da će nakon razgovora predsjednika Markovića i Zvizdića, biti upriličen plenarni sastanak delegacija Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Crnu Goru će na plenarnom sastanku predstavljati, uz predsjednika Vlade, ministri finansija Darko Radunović, odbrane Predrag Bošković, ekonomije Dragica Sekulić, evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

Ministri evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović i vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisat će Sporazum o saradnji Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Planirano je da Marković i Zvizdić nakon sastanka održe konferenciju za medije.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *