Kabinet Bakira Izetbegovića: Američki advokat Francis Boyle niti je odbijen niti je nudio pravne savjete!

U kabinetu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića, “Slobodnoj Bosni” je potvrđeno da američki advokat Francis Boyle ni na koji način nije involviran u reviziju presude protiv Srbije, pa samim tim ni njegove pravne usluge niti su nuđene niti su odbijene.

Američki advokat Francis Boyle rekao je za “Dnevni avaz” da je Izetbegović navodno odbio njegov savjet, što je čista izmišljotina, tvrde u Izetbegovićevom kabinetu, navodeći da advokat Boyle “nije ni mogao biti odbijen budući da nikakve pravne usluge i savjete nije ni nudio”.

U kabinetu Bakira Izetbegovića nisu željeli spekulirati šta se krije iza ovog očiglednog medijskog spina, u čijoj se pozadini nesumnjivo nalazi Avazov politčki nalogodavac Fahrudin Radončić.

No, iz javnih istupa Radončića i pisanja “Dnevnog avaza” pod njegovom kontrolom, proizilazi jasan zaključak da Radončić “podržava” reviziju presude protiv Srbije, ali je u isto vrijeme preko “nezavisnih” eksperata podmuklo potkopava, unoseći sumnju u legitimnost agenta Sakiba Softića i kredibilnost sadržaja apelacije za reviziju presude.

Kao dokazana politička kukavica, Radončić je spreman preuzeti odgovornost samo za procese koji nisu sporni, no čim malo zagrmi on se poput miša skriva u prvu rupu i čeka prolazak nevremena.

Radončićeva “podrška” reviziji presude i stalni pokušaj potkopavanja revizije, samo je nastavak uobičajene prakse lidera SBB-a u svim kriznim situacijama.

Kao što nema hrabosti da se jasno i glasno očituje oko revizije presude, Radončić jednako kalkulira i vaga i oko svih drugih problema čije rješavanje nosi izvjestan politički rizik, kao što je primjerice aktuelni zahtjev HDZ-a za promjenu Izbornog zakona (“ja podržavam sve što se dogovore Izetbegović i Čović”!), ili pak Dodik-Čovićeva inicijativa o eliminaciji stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, a o čemu se Radončić ne usuđuje izjasniti, piše Slobodna Bosna.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *