Svi smo na ovom svijetu zbog nekog razloga

Pronađite svoju svrhu i strast. Svako je od nas rođen s jedinstvenom životnom svrhom. Svi smo na ovom svijetu zbog nekog razloga i svi smo ovdje da bismo služili Bogu i bili od koristi jedni drugima.

Slični smo pojedinačnim stani­cama u tijelu: svako od nas obavlja svoje jedinstvene funkci­je, a kolektivno služimo tijelu kao cjelina. Svrhovit život nije samo istinski izraz onoga što vi uistinu jeste – već je vaš dar svijetu – a svijetu je potrebno upravo ono što mu vi možete ponuditi.

Kad živite svrhovitim životom, u svemu što radite pronaći ćete veće ispunjenje i radost. Kad živite u skladu sa svojom svrhom, svojom strašću i svojom unutarnjom istinom, i ljudi će vas podržavati u svim vašim poduhvatima. Svrha je života živjeti svrhovitim životom rekao je Richard Leider.

Zato morate odvojiti vremena da se zagledate duboko u sebe i utvrdite vlastitu ličnu misiju i svrhu života. To ćete najbolje uspjeti tokom tihe kontemplacije, molitve i dubokoumnog razmišljanja, ali već ovog trenutka za početak možete napraviti nekoliko stva­ri. Možete početi prihvatati činjenicu da ne postoje slučajno­sti i da ste uistinu na ovom svijetu zbog nekog razloga. Imate svrhu u ovom životu i u svijetu, a vaš je doprinos ite­kako važan.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *