Planjax je vodeći izdavač u BiH

U prošloj godini Planjax je izdao više od 70 knjiga, odnosno oko 100 000 primjeraka knjiga i na taj način preuzeo primat u izdavačkoj produkciji u BiH, istakla je izvršna direktorica ove kuće Muamera PLANJAC.

Jedna od vodećih izdavačko-štamparskih kuća, bar kada je knjiga u pitanju, zasigurno je Planjax komerc, kompanija koja slavi 30. rođendan ovih dana. Naime, po broju naslova objavljenim u protekloj godini ova kuća je to potvrdila.

Svake sedmice iz redakcije Planjax public, u štampariju Planjax print odlazi po jedno odnosno dvoje djela u tiražu blizu 100 000 primjeraka knjiga. Istina neke smo štampali u tiražu 500 i 1000,  ali smo izbor priča sa konkursa Planjaxovo pero štampali u 17 000 primjeraka ili knjige Bajruzina Hajre Planjca u tiražu od 8 000 primjeraka, rekla je Muamera Planjac, izvršna direktorica ove kuće dodajući:

Slikovni rezultat za muamera planjac“Mi smo u prošloj godini štampali djela akademika prof. dr. Galiba Šljive, kapitalan projekat Bosne i Hercegovine u kompletu od dvanaest knjiga, zatim akademika Abdulaha Sidrana, Džemaludina Latića, Muje Musagića, Ivana Kordića, Gorana Simića, Ahmeda Burića, Senke Marić, Mile Jukića, Emine Žunem Jasne Šamić, Kemala Mahmutefendića, Nedžada Ibrahimovića, Mirsada Sinanovića, Bajruzina Hajre Planjca, Mehmeda Međe Đedovića, Destana Kolašinca, Senade Kadribašić, Amele Semić-Hebib, Suade Suljić-Sokolović, Senada Imamovića, Esada Kopića, Edina Šarića, Milorada Kostića, Admira Muhića, Osmana Hadžića, Sakiba Kurtića, Avde Halilovića i brojnih drugih, kako afirmisanih tako i novopečenih autora kojima izlazimo u susret i pomažemo im da svoje djelo donesu na svijet u što boljem svjetlu.”

-Ovih dana u pogone štamparije Planjax print instaliramo novu opremu, gdje ćemo biti znatno kvalitetniji, brži, ali i povoljniji, te na taj način zasigurno privući nove kupce, istakla je Medina Planjac, direktorica Izdavačko-štamparske kuće Planjax komerc, iz čijih pogona u ovo doba treba da se pojavi i knjiga „Let tuđim krilima“ u kojoj je zastupljeno pedesetak autora sa konkursa – natječaja Planjaxovo pero 2016 za najbolju priču za djecu i omladinu.

zavnews/akos

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *