Delegacije BiH i Srbije u posjeti Saudijskoj Arabiji

Zajednička delegacija zvaničnika i privrednika iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije posjetit će 29. i 30. januara Kraljevinu Saudijsku Arabiju.

Cilj posjete jeste jačanje prijateljskih odnosa Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine, unaprjeđenje privredne saradnje dviju država, te podrška nastojanju Bosne i Hercegovine i Republike Srbije da zajedno nastupaju na trećem tržištu.

Posjeta se realizira na poziv princa Sultana Bin Selmana Bin Abdulaziza, predsjednika Generalnog komiteta za turizam i nacionalno naslijeđe, saopćeno je iz Ambasade Saudijske Arabije u BiH.

Delegaciju Bosne i Hercegovine predvodi zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, dok je na čelu delegacije Srbije potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U delegaciji su i privrednici, te poslovni ljudi iz sektora zdravstva, trgovine, tehnologije i turizma iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Osim s princom Sultan bin Selmanom bin Abdulazizom, delegacija će se sastati s visokim zvaničnicima Kraljevine Saudijske Arabije, te s ministrima za trgovinu, investicije, zdravstvo, stambena pitanja, informacione tehnologije, te s predstavnicima Privredne komore Saudijske Arabije.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *