U Zavidovićima odigran treći memorijalni rukometni turnir “Vedad Muminović Vedo”

Zavidovićki premijerligaš, RK Krivaja, u povodu treće godišnjice od prerane smrti našeg mladog zavidovićana, Vedada Muminovića (1996-2014), organizovao je 3. memorijal Vedad Muminović Vedo.

Ove godine pozivu na turnir odazvale su se neke od najboljih ekipa Premijer lige BiH, i ovaj memorijal učinile pravim sportskim događajem, i na najbolji način obilježile sjećanje na našeg Vedu.

Utakmice su odigrane ovim redoslijedom: Vogošća PH – Krivaja 33:26, Izviđač CO – Čelik 36:24, dok je u utakmici za treće mjesto Krivaja nadigrala Čelik, rezultatom 31:28.

Na kraju turnira u odličnoj finalnoj utakmici i atmosferi, Izviđač CO je minimalno slavio protiv Vogošće, rezultatom 32:31, i osvojio ovogodišnji turnir.

Osim onih standardnih nagrada i titula, bilo je i nekih drugih, pa je tako Edin Klis proglašen za najperspektivnijeg mladog igrača, dok je Riad Polić proglašen za najboljeg golmana, a obojica su iz Krivaje. Najefikasniji strijelac turnira bio je Josip Šarac iz Izviđača, a titulu najboljeg igrača turnira osvojio je Tarik Međić iz RK Vogošće.

Osim ovoga, otac našeg rahmetli Vedada, nagradio je prigodnim poklonima i neke od rukometaša koji su iz generacije njegovog sina, a koji igraju za RK Krivaju i za neke druge klubove.

Sve čestitke organizatorima turnira, a posebne čestitke pobjednicima i svim učesnicima, sa željom da se ovaj memorijal nastavi i da se sjećanje na Vedu učini trajnim, a Zavidovići da trajno zauzimaju veoma važno mjesto u bh rukometu.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *