Stanje na putevima

Stanje na cestama 22.01.2017. u 11 : 35 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Bočac, na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice na putu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega na putu ima na putnim pravcima: Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo-Bosanski Petrovac i Livno-Mrkonjić Grad. Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, vozače upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na cestu. Na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja puta i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

zavnews/bihamk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *