Poziv za prezentaciju programa Evropa za građane 2014 -2020

Centar za promociju civilnog društva u saradnji sa Ministarstvom pravde BiH, organizuje prezentaciju programa Evropa za građane 2014 -2020. te mogućnosti apliciranja u okviru ovog evropskog programa za potencijalne aplikante.

Program Evropa za građane je program Evropske unije, koji putem projekata podržava uključivanje građana u proces evropskih integracija, jačanje evropskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrijednostima, razvijanje osjećaja pripadnosti Evropskoj uniji, te jačanje međusobnog razumijevanja i tolerancije između evropskih građana. Pravo učešća u Programu imaju lokalni organi vlasti,  nevladine i ostale organizacije civilnog društva, obrazovne institucije, mreže volontera, sportske organizacije i ostale zainteresovane strane. Ukupan budžet programa, za period 2014-2020. godina, iznosi 185 miliona eura.

S obzirom na značaj i mogućnosti koje program Evropa za građane pruža neprofitnim organizacijama i lokalnim organima vlasti, pozivamo Vas i Vaše saradnike da prisustvujete prezentaciji koja će se održati u utorak 17.01.2017. godine, sa početkom u 11.00 h, u prostorijama Centra za promociju civilnog društva, Gradačačka bb.

Prezentaciju će održati gosp. Goran Kučera iz Ministarstva pravde BiH.

Agendu možete preuzeti OVDJE

Molimo Vas da potvrdite svoje učešće putem ONLINE REGISTRACIJSKE FORME ili e-mail adrese SMART Resursnog centra [email protected] ili tel/fax +387 33 644 810.

Detaljnije o ovome pročitajte OVDJE.

civilnodrustvo.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *