Nova godina ne započinje prvog januara, već s novim razmišljanjima!

Nova godina započinje s novim razmišljanjima.

Napustite razmišljaje da u svemu trebate biti prvi. Trebate samo ići naprijed, a vaš trud i životna sreća odredit će mjesto gdje ćete biti. Prva mjesta nisu uvijek prva mjesta, to najbolje govore posljedice koje ona ostavljaju. Život stvari razmješta drugačije nego što mi to činimo. Zato napustite razmišljaje da će vaš život biti dobar i uspješan budete li se hranili negativnim mislima, družili s pesimistima i sva očekivanja polagali u druge, a od sebe ne očekivali ništa.

Slikovni rezultat za optimizam

Napustite razmišljanje da je željeti dovoljno da bi vaš život postao rasadište ostvarenja vaših želja. Samo napor koji morate proći s djelovanjem dovest će vas do rezultata. No da biste to uspjeli morate očistiti svoj mentalni otrov sumnje, straha i samoomalovažavanja. Morate biti svjesni svoje jedinstvene uloge i stvari koje niko drugi osim vas ne može i neće učiniti. Morate učiti na svojim pogreškama i shvatiti da zaslužujete bolje od njih.

Slikovni rezultat za optimizamNapustite stoga razmišljanje da je drugim ljudima bolje, da su sretniji, da imaju više od vas. Trava je uvijek zelenija u tuđem dvorištu dok se ne počne raditi u svome. Zato sve one misli koje vam umanjuju osjećaj vrijednosti i vjere u samoga sebe eliminirajte i izaberite osjećati se snažno. To ćete uspjeti kada probudite u sebi zahvalnost za sve one stvari koje već imate i koje su na vašem putu a vi ih ne vidite jer ste pogledom usmjereni prema naprijed.

Napustite razmišljanje da vaši snovi nemaju neku ozbiljnost i da je bolje od njih odustati. Imaju snagu, samo shvatite da je ovo vrijeme vaše promjene. Nemojte mjesečariti kroz život zanemarujući odgovornost za stvari za koje ste odgovorni, teško će biti buđenje kada shvatite gdje je sve pošlo krivo. Otkrijte samo obrasce  razmišljanja i ponašanja koji onemogućavaju uspjeh i eliminirajte ih. Sve ono što vam je ostalo prigrlite i uživajte u svom novom životu.

Slikovni rezultat za optimizam

savjetnikuspjeha.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *