Zavidovićanin na čelu firme koja je napravila prvu bh haubicu

Adis Ikanović, v. d. direktora “Bratstva“ iz Novog Travnika, tvornice mašina i hidraulike, koji je na čelu firme tek šest mjeseci, radnicima je isplatio osam zaostalih plaća i predstavio javnosti ono o čemu se godinama samo nagađalo – prvu bh. modernu samohodnu haubicu.

Činjenica je da namjenska industrija postaje perjanica bh. izvoza, kao što je činjenica da su novi čelni ljudi otvorili firme namjenske industrije, transparentno prikazujući sve probleme, ali ovaj put i nudeći konkretna rješenja bez čekanja da godinama nagomilavane dugove riješi entitetski i državni vrh, a naš Adis Ikanović je najbolji primjer i dokaz u prilog ovoj tvrdnji.

Slikovni rezultat za adis ikanovicNaravno nemoguće je ocjenjivati nečiji uspjeh nakon samo šest mjeseci rada, pogotovo jer je pred haubicom “Bratstva” još dug put testiranja i traženja kupaca, ali sama činjenica da smo sposobni samostalno napraviti, nadati se i prodati oružje kakvo u svom arsenalu imaju samo najveće sile, razlog je za optimizam, a u našem slučaju i za radost i ponos, jer je naš sugrađanin na čelu jedne takve kompanije, koju je vratio iz mrtvila.

Adis Ikanović rođen je 12. marta 1977. godine u Zavidovićima. Završio je mašinski fakultet, oženjen je i otac dvoje djece, dakle naše gore list. Iskrene čestitke Adisu i svim uposlenicima Bratstva, i mnogo uspjeha u poslu i prodaji svega što proizvedu, pa i haubice naravno.

zavnews

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *