Zlato za juniorsku žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

U Sarajevu se od 09. do 11.12.2016. godine održalo Balkansko prvenstvo za kadete, juniore, i mlađe seniore U-21 u karateu.

Na ovom izuzetno velikom takmičenju kojem je bila domaćin naša država učestvovale su još i reprezentacije: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Albanije, Kosova, i Turske.

U nedjelju posljednjeg dana takmičenja su na programu bili ekipni nastupi, a pravi podvig je načinila juniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je osvojila zlatnu medalju.

Naše reprezentativke su u prvom krugu savladale Hrvatsku sa 2:0, u drugom kolu su bile bolje od Bugarske sa 2:0.
U polufinalu su dobile Crnu Goru rezultatom 2:1, dok su u finalu pobijedile reprezentaciju Turske, ostvarivši rezultat 2:1.

Ekipu su činile: Dina Mahmud (KBS Tuzla Sinbra), Belma Omerović (KBS Tuzla Sinbra), Matea Medić (SKK Neretva Mostar), i Ilma Rahmanović (KK Ilidža).

Selektor reprezentacije je Una Selman-Žilić koja je sa klupe vodila djevojke do zlatne medalje.

Ovoj vijesti treba dodati informaciju da je karate nakon što je uvršteno na program Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, sada uključeno i u program Olimpijskih igara za mlade, koje će se održati 2018. godine u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine.

(tuzlarije.net)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *