Svaki dosljedan čovjek u stanju je osvojiti pola svijeta

S talentima koji su prosječni čovjek ostvaruje natprosječno jer je odlučio na njima ozbiljno poraditi. On zna izvući najbolje od svakog trenutka i pokazati da je zbir ljudskih mogućnosti doista neograničen.

Svaki dosljedan čovjek ne gleda nazad vežući uz sebe osjećaj krivnje, i žaljenja za počinjenim greškama, on zna da je sve tako trebalo biti jer je to jedini način rasta.

Svaki dosljedan čovjek je klasa sam za sebe. Prestao se baviti očekivanjima od drugih a odlučio uložiti u očekivanja od sebe. On se izmakao iz lošega društva jer shvaća da postaješ onakva osoba kakva ti je okolina, i traži društvo odlučnih, snažnih i ustrajnih ljudi. Ne društvo bahatih i umišljenih koji misle da su nešto bolji od drugih, već ljudi koji su odlučili raditi na sebi i koji su svjesni da je moć discipline veća od svih drugih moći na ovom svijetu.

Svaki dosljedan čovjek počinje i završava dan pozitivnim mislima. On neće puno pričati kako je život težak, niti će vam pokazivati svoje ožiljke, niti će se žaliti na okolnosti koje mu nisu naklonjene već će pretvoriti svoje rane u snagu i pokazati da su čuda moguća ako se vjeruje u njih. Takav dosljedan čovjek neće odustajati kada se umori već će uzeti „time out“ da bi se obnovio i u utrku vratio još jači i odlučniji za nove izazove.

Svaki dosljedan čovjek je razlog zbog čega ovaj svijet ide naprijed. Pomiče svijet jer se on pomiče. On investira u iskrenost prema sebi i svoje ideale znajući da će ga put prema njima koštati mnogih neprospavanih noći ali i izgovora koje će morati zaboraviti zašto je bolje odustati. Svaki dosljedan čovjek pokazuje koliko voli i poštuje sebe jer je pristao na jedini ozbiljni put koji vodi prema naprijed a to je onaj duži put, jedini put koji završava pobjedom.

zavnews/Mario Žuvela

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *