MADI realizovao prvi izvoz pilećeg mesa iz BiH u EU

Nakon višegodišnjeg nastojanja peradarske industrije u Bosni i Hercegovini da otvori izvozna tržišta EU, i konačnog potvrđivanja izvrsnosti od strane Evropske komisije, mesna industrija MADI je realizovala prvi izvoz pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske unije.

„Ovo je historijski trenutak za privredu Bosne i Hercegovine. MADI je realizirao prvi izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju i to na tržište Njemačke. Ovom prilikom se zahvaljujemo trudu svih uposlenika i naših partnera koji su se posvetili našim vrijednostima – biti pouzdan partner i dobavljač“, saopćeno je iz tešanjske kompanije.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ured za veterinarstvo BiH, veterinarski inspektori na svim nivoima su profesionalno obavili svoje zadatke i time dali doprinos u realizaciji prvog bh. izvoza pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, navodi se u saopćenju.

„Mi dalje nastavljamo sa našim planovima, ponosni što smo potvrdili našu lidersku poziciju ne samo kao najveća mesna industrija u BiH nego i kao kompanija koja postavlja stazu kojom će ići drugi bh. izvoznici iz mesne industrije“, saopćeno je iz MADI-ja.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *