JKP Radnik: Obavještenje za korisnike gradskog vodovoda

 

Visoke temperature traju već duže vrijeme, a posljednjih nekoliko dana su enormno visoke, sa tendencijom dodatnog rasta i prijetnje da pređu liniju koja se zove crveni meteoalarm, što su najavili i iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

To naravno uzrokuje probleme u svim segmentima života, a posebno utiče na zdravlje građana i svakako na vodosnabdijevanje stanovništva dovoljnim količinama pitke vode, neophodne za normalno funkcioniranje i život bez dodatnih poteškoća u vrelim ljetnim danima.

S toga su se iz JKP Radnik Zavidovići, obratili građanima, korisnicima gradskog vodovoda, saopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo korisnike usluge vodosnabdijevanja, da usljed visokih temperatura, a koje se očekuju i u narednim danima, može doći do otežanog snabdijevanja vodom, obzirom da se smanjuje priliv vode na izvoru Suhe. S toga, molimo korisnike da racionalno koriste vodu, da ne zalijevaju bašte, i da ne koriste vodu za druge, u ovim ljetnim danima nepotrebne stvari, kako ne bismo došli u situaciju eventualne redukcije vode.

Radnici JKP Radnik će počevši od danas, vršiti kontrolu potrošnje vode u svrhe zalijevanja, te poduzeti određene mjere u skladu sa svojim nadležnostima. Molimo još jednom korisnike da razumiju ovu situaciju i da se odnose spram potrošnje vode krajnje korektno, te da se štedi potrošnju iste”.

I mi se pridružujemo apelu i nadamo se da ćemo svi skupa pokazati visok nivo razumijevanja, te da ćemo svojim ponašanjem doprinijeti normalnom snabdijevanju vode u ovim vrelim danima.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *