Saopćenje za javnost iz Kabineta reisu-l-uleme

 

“Za subotu 8. jula 2017. godine zakazana je osma redovna sjednica Sabora Islamske zajednice u BiH. Rijaset IZ u BiH je u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Sabora IZ u BiH predložio tačke dnevnog reda za ovu sjednicu, koje bi trebale biti razmatrane i one se tiču samo onih tema koje su u nadležnosti Rijaseta IZ u BIH“, navodi se u današnjem saopćenju Kancelarije reisu-l-uleme u kojem se dalje kaže:

– Na sjednici će se prema predviđenom dnevnom redu možda raspravljati i o radu rukovodstva Sabora i Ustavne komisije ovog organa IZ i ta tačka je uvrštena u prijedlog dnevnog reda na zahtjev sabornika.

S obzirom na napise u nekim medijima Kancelarija reisu-l-uleme ima potrebu da članovima IZ i javnosti još jednom skrene pažnju na to da ne postoje nikakvi sukobi unutar IZ, posebno ne personalni. Reisu-l-ulema očekuje od sabornika da pokažu odgovornost prema jedinstvu zajednice u svakoj situaciji kao što su to činili i do sada.

Rijaset IZ u BiH će poštovati svaku odluku Sabora i volju sabornika koja bude donesena u za to predviđenoj proceduri. Različita mišljenja u Saboru nisu znak bilo kakvih podjela. Naprotiv, prema načinu na koji je naša Zajednica strukturirana Sabor je mjesto gdje izabrani predstavnici članova naše Zajednice iznose različita mišljenja i u skladu sa utvrđenim procedurama donose odluke, stoji na kraju današnjeg saopćenja Kancelarije reisu-l-uleme.

 

zavnews/iz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *