Proizvodi firme iz Gračanice stoje rame uz rame s L'Oréalom i Niveom

Proizvodi kompanije OK BIOCOSMETICS iz Gračanice, za kratko vrijeme postali su hit na tržištu, prisutni su u svim “dm prodavnicama” gdje stoje rame uz rame sa L'Oréalom i Niveom, a uskoro bi trebao krenuti i njihov izvoz.

Vlasnik ove kompanije Muris Okanović za BiznisInfo govori o tome kako je za kratko vrijeme prešao put od ideje do brendiranog proizvoda koji je dobro prihvaćen od građana i daljim poslovnim planovima, i kaže da je ideja da se počnemo baviti proizvodnjom kozmetike došla kao rezultat istraživanja domaćeg tržišta, gdje smo vidjeli jedan prazan prostor kada je u pitanju visoko kvalitetna prirodna kozmetika.

Slikovni rezultat za OK BIOCOSMETICSShvatili smo da trebamo napraviti brend koji bi bio drugačiji, dizajn koji bi bio drugačiji, te kvalitet koji bi vrlo brzo stekao povjerenje kupaca. Zadatak koji smo sebi zadali bio je zaista veliki. Ukratko, došli smo do jako kvalitetne francuske profesionalne recepture prirodne kozmetike, napravili brend, dizajn, odnosno kompletan proizvod, i onda shvatili da je najteži dio posla ostao ispred nas. Kako sa potpuno novim brendom koji je ujedno i domaći, izaći na police nekog trgovačkog lanca?

Onda smo se odlučili da kontaktiramo dm drogerie, i na naše veliko iznenađenje probudili smo njihovo interesovanje. Bili su prijatno iznenađeni samim proizvodima, dizajnom i kvalitetom i tada su nam rekli da baš ovakva paleta proizvoda nedostaje na njihovim policama.

Ušli smo u dm drugom polovinom 2016. godine i za kratko vrijeme napravili zavidne rezultate prodaje, s obzirom da je riječ o novom brendu. Naša najprodavanija krema je BOTOX EFFECT a zavidne rezultate u prodaji dostigle su i Q 10, BB KREMA ZA ŽENE, TAJNE INKA, BRUSNICA & MANUKA i WITCH HAZEL & ALANTOIN.

Investiranje u posao je nešto što nam se stalno nameće, a naš slijedeći cilj je da naše proizvode certificiramo kao organske proizvode i kao takve da plasiramo na strano tržište.

Slikovni rezultat za OK BIOCOSMETICS

Nije bilo lahko! Teško je kada nešto stvaraš od nule, ali kada sam sebe ubijediš da je ideja dobra onda ti to daje energiju za dalji rad. Naš cilj i jeste da kvalitetom proizvoda pratimo vodeće svjetske brendove, ali s jednom razlikom, a to je da mi nudimo 100% prirodne proizvode koji mogu u potpunosti zamijeniti sintetičke, kao mnogo zdravija varijanta, kaže Muris Okanović, vlasnik kompanije OK BIOCOSMETICS.

zavnews/biznisinfo

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *