Airbus A320 vrijedan 98 miliona dolara donosi nove letove i nova radna mjesta

Sa piste Međunarodnog aerodroma Tuzla, u martu 2017. godine zvanično će poletjeti novi Airbus A320 sa 180 putničkih mjesta. Investicijom od 98 miliona dolara, koliko košta pomenuti avion, pored uspostave novih linija sa tuzlanskog aerodroma bit će omogućeno i dodatno zapošljavanje 36 osoba.

O uspjehu i budućim planovima tuzlanskog aerodroma za N1 je govorio Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla. Karasalihović je rekao da je plan za 2016. godinu ispunjen: tuzlanskim aerodromom prodefilovalo je 311.000 putnika, što je dobar rezultat koji se odrazio i na finansije.

“Ostvarili smo pozitivno poslovanje i jedan od najboljih rezultata u historiji. Zaposleno je 110 novih radnika i 2017. godinu čekamo spremni”, kazao je Karasalihović.

Trenutno se iz Tuzle može letjeti na 12 destinacija, a potpisivanjem novog ugovora sa Wizz Airom otvorit će se četiri nove linije a to su Koeln, Bratislava, Nunrberg i Friedrischafen.

“Za 2017. godinu predviđeno je 470.000 putnika, a prvi mjesec ove godine pokazuje da će nam plan biti ispunjen”, izjavio je Karasalihović, dodavši da uskoro očekuju povratnu informaciju iz Turske o povećanju kvote cargo saobraćaja.

Ono što je bitno jeste da su sve aviokompanije s kojima tuzlanski aerodrom posluje jako zadovoljne, uprkos tome što je terminal Međunarodnog aerodroma Tuzla jako mali, predviđen za 60.000 ljudi.

“Odlučili smo se da u saradnji sa Vladom TK uradimo rekonstrukciju terminala. Projekat je u završnoj fazi”, kazao je.

Pohvalio se velikom cifrom zapošljavanja, stvorenim uslovima za edukaciju i licenciranje novih uposlenika, sve shodno propisima. U toku su i pregovori sa drugim kompanijama, a plan je uspostaviti linije koje lete iz Tuzle za Tursku i zemlje Bliskog istoka.

Formula za uspjeh prema riječima Karasalihovića je jednostavna: “Povoljan položaj, adekvatna usluga i cijene. Tuzla nije samo onako odabrana. Položaj aerodroma je područje kojem gravitira milion-dva stanovnika”.

Za kraj, potvrdio je da će u budućnosti usluga i komfor biti veći. Rastu i planovi a uz pomoć Vlade TK Međunarodni aerodrom Tuzla će nastaviti svoju ekspanziju.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *