U zavidovićkoj Gimnaziji organiziran prijem za “odlikaše”

Jučer je u zavidovićkoj Gimnaziji „Rizah Odžečkić“ organiziran prijem za učenike koji su na polugodištu ostvarili odličan uspjeh iz svih predmeta i primjerno vladanje, te za učenike koji u prvom polugodištu nisu imali nijedan izostanak.

Ovaj prijem se na prijedlog Vijeća roditelja, a u organizaciji uprave škole, tradicionalno organizira već desetak godina, i on je postao prepoznatljiv, a to opet zavidovićku Gimnaziju na neki način izdvaja od drugih škola.

Odlični učenici, njih 17, učenici koji nisu imali izostanaka sa nastave, njih ukupno 14, kao i učenica Maida Hrkić, koja je od strane federalnog Ministarstva izabrana među najbolje učenike u Federaciji, te učenica Nejra Mujanović koja je osvojila nagradu na takmičenju u literarnim radovima, ovom su prilikom dobili i skromne novčane nagrade, koje se dodjeljuju iz fonda za nadarene učenike, a kojeg svake godine obezbijedi i prikupi Vijeće roditelja. Inače iz ovog fonda se u vidu novčanih priloga sufinansiraju i učenici koji idu na takmičenja iz raznih oblasti i predmeta, kako na općinskom tako i na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.

Učenicima su se ovom prilikom obratili Direktor i Pedagog škole, te predsjednik Vijeća roditelja, kao i član Školskog odbora ispred Vijeća roditelja. Čestitali su učenicima i pohvalili njihov trud i zalaganje, a svi su se u obraćanju složili u jednoj važnoj stvari, i istakli kako su oni veoma važan faktor u zajednici, kako su ponos škole, svojih roditelja, ovog grada, te na koncu Države, i kako je veoma važno da razmišljaju u pravcu ostvarivanja i građenja svog životnog puta i sna, ovdje u svojoj Domovini, jer su joj itekako potrebni.

Da sve ovo bude još ljepše, pobrinula se i grupa učenika koji pohađaju dramsku sekciju škole, a koji su izveli jedan dio svoje predstave sa kojom će se predstaviti na festivalu u Konjicu, a svojim odličnim nastupom oduševili su sve prisutne.

Direktor Gimnazije, gospodin Mensur Sinanović, obećao je da će za ove učenike obezbijediti nagradnu ekskurziju, i to na destinaciju u BiH koju oni sami izaberu.

Naš portal se pridružuje čestitkama učenicima i njihovim roditeljima, a posebno ih molimo da ne zaborave da su oni budući pokretači važnih procesa, i nosioci svih segmenata društva, te da su zaista potrebni našoj Domovini.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *