JKP Radnik: Potpisan ugovor o izgradnji vodovoda, vrijedan 175 000 KM

 

Jučer je u prostorijama JKP Radnik Zavidovići, potpisan ugovor o izgradnji vodovoda Stipovići-Dolovi, a kojeg će realizirati JKP Radnik, kao najpovoljniji izvođač.

Naime, radi se o projektu „Roma Action“, koji se odnosi na podršku socijalnom zbrinjavanju ranjivih romskih porodica pogođenih poplavama, a projekat podrazumijeva obezbjeđenje stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera, sa aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti, te drugih interesnih grupa u realizaciji ovog projekta.

U sklopu tog projekta jučer je u posjeti JKP Radnik boravio predstavnik Evopske unije i Hilfswerk Austria Internacional, gospodin Muris Mičijević, koji je sa rukovodstvom ovog preduzeća potpisao ugovor o realizaciji projekta, jer je nakon provedene tenderske procedure, prema evropskim standardima i kriterijima JKP Radnik izabran kao najpovoljniji izvođač kompletnih radova.

Vrijednost projekta je 174.998 KM, a radovi počinju odmah po dobijanju svih potrebnih dozvola od strane općine Zavidovići, i trajali bi do kraja mjeseca maja ove godine.

Čestitamo JKP Radnik na ovom vrijednom projektu, posebno jer su zadovoljili stroge i zahtjevne standarde Evropske unije, što bi im u budućnosti trebalo otvoriti vrata nekih novih poslova i projekata.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *