Zastupnici SDA razočarani postupkom kolege iz SDP-a: Mašić “utekao” sa sjednice

 

Nisu samo zastupnici hrvatskih stranaka u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta napustili sjednicu. Prije glasanja o dnevnom redu to je učinio i zastupnik SDP-a Damir Mašić zbog čijeg su zaključka ovi prvi odlučili ne učestvovati u daljem radu jučerašnje sjednice.

Nakon 15-minutne pauze koju je dao predsjedavajući Edin Mušić radi konsultacija o daljem radu, na glasanje je stavljen prijedlog dnevnog reda, ali Mašića nije bilo u sali.

Ismet Osmanović, šef Kluba SDA, rekao je da je Mašić svojim neodgovornim ponašanjem ponizio sve zastupnike.

– Kolega Mašić je ovdje tri puta sve nas nagovarao da trebamo prihvatiti njegov prijedlog da zaključak uvrstimo u dnevni red i nakon što smo glasali za to on je utekao sa sjednice. Jako neozbiljno s njegove strane, ozbiljan parlamentarac to sebi ne bi smio dopustiti – rekao je Osmanović.

Najavio je da će Klub SDA “svaku inicijativu od kolege Mašića odbiti i smatrati je veoma neozbiljnom“.

– Nikada više neće dobiti našu podršku o čemu god se radi – rekao je Osmanović.

Zastupnički dom usvojio je dnevni red i bilo je predviđeno da rad nastavi danas. Međutim, predsjedavajući Mušić je rekao da nema uslova za to nakon što su zastupnici HDZBiH-HNS i HDZ 1990 napustili sjednicu. O datumu nastavka sjednice, rekao je, bit će naknadno odlučeno.

I kada je sjednica zvanično prekinuta, Mašić je, vjerovatno nakon što su ga kolege iz stranke pozvale i obavijestile o upućenim kritikama, “uletio” u salu, ali svi su se već krenuli razilaziti.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *