Pala je Slovenija: Juniori BiH u četvrtfinalu Eurobasketa

 

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman u četvrtfinale Eurobasketa u Slovačkoj, nakon što je danas savladala Sloveniju rezultatom 65:59.

Izabranici selektora Borisa Džidića odlično su ušli u utakmicu i u prve dvije minute napravili su seriju od 8:0. Činilo se tada da ćemo bez većih poteškoća izboriti četvrtfinale, ali…

Slovenci su se probudili i odgovorili serijom 13:0, a Zmajići su u prvoj četvrtini bez koša bili gotovo sedam minuta! Crnu seriju prekinuo je Sani Čampara u 9. minuti, kada je pogodio za 10:13. Slovenija je prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 17:12.

U drugom periodu igre razigrao se Čampara koji je ubacio 12 poena. Zmajići su u drugoj četvrtini slavili 18:11 i na odmor su otišli sa dva poena prednosti (30:28).

U trećoj četvrtini za nijansu su bili bolji Slovenci, a u zadnjih deset minuta ušlo se u egalu (46:46). Slovenci su sredinom posljednje dionice imali osam peona prednosti (59:51), ali su Džidićevi izabranici dodali gas i serijeom 13:0 prelomili utakmicu u našu korist.

Zmajići će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Srbija – Njemačka.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *