Wimbledon: Briljantni Džumhur deklasirao Argentinca i zaradio 127.000 KM!

 

Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, na veličanstven način otvorio je treći Grand Slam sezone. Prvi reket Bosne i Hercegovine u 1. kolu Wimbledona deklasirao je Renza Olivu sa 3:0 u setovima (6:2, 6:0, 6:1), a Argentinac nije imao nikakvih šansi protiv, danas, raspoloženog Džumhura.

Najbolji bh. teniser na teren broj osam izašao je u 19.15 sati, više od tri sata kasnije nego što je najavljeno, ali mu to nije smetalo da deklasira rivala, koji je trenutno 89. igrač svijeta.

Džumhur je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i sasvim zasluženo izborio je plasman u 2. kolo, gdje će najvjerovatnije igrati protiv Ive Karlovića.

Što se tiče meča protiv Argentinca, zanimljivo je bilo samo na otvaranju. Damir je na startu napravio break, Olivo je uzvratio i oduzeo servis našem teniseru, a onda su obojica sačuvali svoje servise za 2:2.

Poslije toga sve je išlo na ruku Damira Džumhura. Najbolji bh. teniser osvojio je 14 uzastopnih gemova i riješio pitanje pobjednika.

Plasmanom u 2. kolo Džumhur je zaradio 57.000 funti (oko 127.000 KM), ali što je važnije i nove bodove za napredak na ATP listi.

 

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *