Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći slijedeće?

 

Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Uprkos nedaćama, ipak sam dobro odživio ovaj današnji dan. Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Danas sam iskoristio sve prilike koje sam dobio.

Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Drago mi je što imam makar jednog prijatelja na kojega se mogu nasloniti. Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Zahvalan sam za ovo što imam i sve što jesam.

Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Drago mi je da sam svakog dana makar malo bliže svojim ciljevima. Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Ne bih se doista mijenjao ni sa kime u svom životu.

Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Ne zavidim drugima što postižu rezultate koje postižu. Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Lijepo je imati neki smisao u životu, drago mi je da sam otkrio ono što mene raduje.

Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Ne žalim za udarce koje primam, jer mi poručuju da sam na pravom putu.

Možete li svakoga dana mirno pogledati sebe u oči i reći: Ne kajem se ni za što što sam u životu učinio, jer vidim da sam od toga nešto naučio.

Ako možete svakoga dana to sebi reći – onda svoj uspjeh već mjerite snovima koje živite.

 

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *