Učenici Karišik i Nizić stječu prvo poslovno iskustvo u Vladi KS

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas učenike iz Srednjoškolskog centra Hadžići, Elmedina Karišika i Dženana Nizića koji će svoje prvo poslovno iskustvo steći u Vladi Kantona Sarajevo.

– Udruženje INFOHOUSE organizira 10. Socijalni dan, odnosno dan kad srednjoškolci rade u firmama, institucijama, pekarama, udruženjima, ministarstvima, gradskim upravama, na tržnicama i to na području cijele Bosne i Hercegovine – kazao je učenik Karišik te se ovom prilikom zahvalio premijeru Konakoviću što im je omogućio da nova znanja steknu u kantonalnoj vladi.

Socijalni dan je jedna od tri aktivnosti, koje se realizuju u okviru projekta “Volontiraj kreditiraj”. Taj dan se učenici umjesto pohađanja nastave bave volonterskim radom u firmama i nevladinim organizacijama za dnevnicu koja se uplaćuje u fond za projekte, navodi se u saopćenju Vlade KS.

– Vrlo mi je drago što sam u mogućnosti da podržim ovaj projekat, te na jedan dan pokažem svoje radno okruženje i upoznam učenike s poslovima koji su u nadležnosti Vlade, kao i o načinima na koji je organizovan naš rad – rekao je Konaković.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *