Kad djeca žive za odbojku i sport, spremna su na akciju i žrtvu

Nakon fantastičnih rezultata koje su postigle razne odbojkaške selekcije O.Š. Hajderovići, poneseni uspjesima i postignutim rezultatima, te velikom ljubavlju prema odbojci i sportu uopće, djeca iz ove osnovne škole pokrenula su akciju „Izgradnja odbojkaškog igrališta na pijesku“.

Počeli su skupljati novac međusobno i nakon određene svote odlučili su da pokušaju sakupiti nešto novca i od mještana, pa su nakon kraćeg vremena sakupili oko 500 KM, od čega su uspjeli izvršiti iskop terena i drenažu u iznosu od 250 KM, kupiti mrežu od 130 KM, uraditi stubove za mrežu, što je koštalo 85 KM, te kupiti geo platno, koje je koštalo 115 KM.

Bilo je donacija mještana u sitnom pijesku u količini od 10 kubika, kao i nekih drugih donacija, ali je sve to još uvijek nedovoljno da se izgradi igralište prema planovima i prema standardima koji zadovoljavaju potrebe ovakvih sportskih terena, pa se ova vrijedna djeca nadaju pomoći svih dobrih ljudi koji znaju vrijednost sporta za mlade, ali koji prije svega razumiju dječiju radost i ljubav prema sportu.

Ovo je jedna prelijepa priča koja ohrabruje i obećava, ulijeva nadu u bolje sutra, u kojem će ova i ovakva djeca biti predvodnici društva u našoj lijepoj Domovini, a nama ova priča treba da bude pokretač da pomognemo onoliko koliko možemo, i da druge podstaknemo da to isto urade, kako bi ova pozitivna priča dobila svoj sretni kraj, na zadovoljstvo i radost ove dobre i vrijedne djece, koja to definitivno zaslužuju.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *