Rukometašice Krivaje izborile plasman u Evropu

U derbi susretu posljednjeg kola rukometne Premijer lige BiH, rukometašice Krivaje pobijedile su na Ilidži domaću ekipu Ilidže, rezultatom 26:31, a na poluvremenu je bilo 15:14 za domaćina.

Bio je to susret za 4. mjesto i direktan plasman na evropsku scenu, a našim rukometašicama bio je dovoljan i remi, međutim odličnom igrom i ozbiljnim pristupom utakmici, naše su djevojke izvojevale važnu i prilično ubjedljivu pobjedu, te na najbolji način ovjerile nastup na evropskoj sceni.

Treba istaći da su među najzaslužnijim rukometašicama u pobjedi Krivaje danas bile Dragana Boro i Jasmina Selmanović sa po 8 postignutih pogodaka, a da pobjeda i plasman na evropsku scenu budu još ljepši, pobrinuli su se i navijači našeg tima, popularni Rockersi, koji su organizovano otputovali na današnju utakmicu i bodrili svoju ekipu do konačne pobjede.

Čestitamo našim djevojkama na velikoj pobjedi i na veoma važnom plasmanu i izlasku u Evropu, što je samo potvrda da se u Zavidovićima uvijek igrao dobar rukomet, i želimo im mnogo uspjeha na evropskoj sceni.

zavnews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *