Suljić: Protiv Francuske smo napravili senzaciju, protiv Izraela želimo osigurati EURO

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu protiv Francuske na otvaranju Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Karačića su u prvom kolu Grupe 5 savladali domaćina turnira, aktuelnog prvaka Evrope Francusku sa 2:0 i tako napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu kojem je domaćin Gruzija, od 2. do 15 jula ove godine.

Povezana slika– S obzirom na to da je ova reprezentacija bila prvak Evrope dovoljno govori o njima i o kakvom se timu radi. Na svakoj poziciji imaju jako kvalitetne igrače, odgovorili smo pritisku i zadatku, te uspjeli da na njihovom terenu napravimo senzaciju – kazao je za Faktor juniorski reprezentativac BiH, Amar Suljić.

Bivši član tuzlanske Slobode, sada napadač njemačkog Ingolstadta kaže da Zmajići nemaju mnogo vremena za slavlje, te da su već mislima okrenuti ka narednom protivniku, a to je selekcija Izraela.

– Ovaj rezultat stavlja nas u jako dobru poziciju. Okrećemo se Izraelu i maksimalno smo fokusirani na njih. Znamo da su oni jako dobra ekipa. Podatak da su bili u prvom šeširu prilikom izvlačenja dovoljno govori o njima. Izraelcima respekt, ali mi ćemo se maksimalno potruditi da uđemo jako kvalitetno u utakmicu i da eventualnom pobjedom pokušamo osigurati plasman na EURO – zaključio je Suljić.

Meč između Bosne i Hercegovine i Izraela na programu je u petak od 16.30 sati.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *