Ludnica na Nou Campu, Barselona je u finalu Kupa Kralja

U revanš utakmici polufinala španskog Kupa Kralja Barselona je odigrala neriješeno protiv Atletica (1:1), ali ide dalje zbog pobjede u prvom meču. Barselona je u Madridu slavila s 2:1, pa je na Nou Campu bila u pol poziciji.

Očekivano, tim Luisa Enriquea večeras nije prokockao prednost, slavi novo finale. Naime, u 43. minuti Leo Messi je šutirao, a odbijenu loptu Luis Suarez ubacuje u mrežu i time povećava ukupnu prednost Barselone u ovom dvomeču polufinala Kupa Kralja. Međutim večerašnji meč je donio pregršt uzbuđenja. Počelo je isključenjem Sergija Roberta zbog drugog žutog kartona u 57. minuti, da bi ubrzo zbog nedozvoljene pozicije Griezmannov gol bio poništen.

U 69. minuti crveni karton i za gostujući tim, ranije je u svlačionicu morao Carrasco. Deset minuta kasnije Pique je skrivio penal, ali je Kevin Gameiro pogodio samo prečku. Iskupio se Gameiro ubrzo, jer je u 83. minuti, na ubačaj Griezmanna postavio konačnih 1:1.

Suarez je dvije minute kasnije postigao još jedan gol, no poništen je pa je ostalo 1:1. Još je Urugvajac zbog drugog žutog kartona morao izaći iz igre, a njegov tim se odbranio i sa devet ljudi na terenu.

Barselona u finalu Kupa čeka pobjednika iz duela Celta – Alaves, a prvi meč ovog duela završen je rezultatom 0:0.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *