Nova radna mjesta u Novom Travniku: Otvorena novoizgrađena tvornica “Alfa”

U poslovnoj zoni “Neobarje” u Novom Travniku, danas je svečano otvoren novi poslovni prostor kompanije “Alfa”, koja se bavi proizvodnjom unutrašnje drvene stolarije, pvc stolarije i proizvodnjom sigurnosnih vrata.

Novootvoreni poslovni prostor se prostire na više od 5000 kvadratnih  metara. Marketing direktorica u firmama “Alfa” i “Metabo” , Sanda Topalović, kazala je da su zapošljavanjem stručnog kadra, konstantnim ulaganjem i uvođenjem moderne tehnologije, uspjeli postići svjetsku kvalitetu i udovoljiti sve većim potrebama kupaca ne samo iz BiH, nego i Slovenije Hrvatske, Austrije, Italije, Makedonije i Švicarske.

Svečanom otvaranju nove zgrade prisustvovali su mnogobrojni gosti, poslovni partneri, predstavnici općinske, ali i kantonalne vlasti. Načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo, kazao je da je otvaranje ovakvog objekta odlučan i hrabar potez u današnje vrijeme i da je ova privredna zona veoma važna za lokalnu zajednicu. Dodao je da je općina Novi Travnik pružila maksimalnu podršku kako bi se otvorila nova radna mjesta. Otvaranje nove tvornice je ujedno i promocija poslovne zone “Neobarje”, zaključio je načelnik Lendo.

Alfa i Metabo, dvije sestrinske firme koje djeluju pod jednim krovom trenutno zapošljavaju 72 radnika.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *